Möjlighet till examinering i Model-Based Tester

SSTB kan nu erbjuda examinering i ISTQB Model-Based Tester.
 
I november 2015 gav ISTQB ut en Syllabus för Model-Based Tester (MBT). Se under Dokument/ Kursplaner.  MBT är en utökning av ISTQB-utbudet på Foundation Level motsvarande Agile Tester och examensupplägget är detsamma som för Foundation Level och Agile Tester med villkoret att man måste vara certifierad på Foundation Level för att genomföra en MBT-examen. Certifikat för Foundation Level måste uppvisas för tentavakten.
 
MBT-Syllabus omfattar sammanfattningsvis en beskrivning av MBT som ett tillvägagångssätt som använder modeller för testning. Det är en utvidgning av klassiska testdesigntekniker som ekvivalensklasser, gränsvärdesanalys, beslutstabeller, tillståndsövergångstestning och användningsfall. Grundtanken är att förbättra kvaliteten och effektiviteten vid testdesign och testimplementering genom olika aktiviteter. Ytterligare beskrivning av MBT finns att läsa på ISTQB:s hemsida.
 
I dagsläget finns det ingen ISTQB-kurs för Model-Based Tester. En bok som kan användas för självstudier kommer snart att finnas. Se under Dokument/ Litteratur för självstudier
Kursplan samt en övningstenta finns att ladda ner här.
 
SSTB erbjuder en examinering i MBT på engelska. Upplägget för examineringen är samma som för Foundation Level och Agile Tester. Den omfattar 40 frågor, minst 26 poäng krävs för godkänt. Frågorna är i form av flervalsfrågor. Examineringen ges enbart på engelska och tidsramen är 1 timme och 15 minuter (1 timme om man har engelska som modersmål) Tillfällen för examinering finns under flikarna Kalender och Öppna SSTB-tentor.
 
Under en period fram till och med 30/4 erbjuder vi halva priset för de som anmäler sig till examinering Model-Based Tester i samband med Öppna SSTB-tentor.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter