Tre anledningar till att ISTQB Prestandatestning (Performance Testing)-certifiering har blivit så populär

ISTQB Performance Testing (prestandatestning)-certifiering, har blivit mycket populär globalt. Denna cerifiering erbjuds också av SSTB.
 
Om du inte känner till prestandatestning så är det ett samlingsnamn för alla typer av tester som fokuserar på systemets eller komponentens prestanda under olika belastningar. Det finns olika typer av prestandatester, t.ex belastningstestning, stresstestning,kapacitetstestning och flera andra.
 
Varför växer intresset för ISTQB Performance Testing-certifiering så snabbt? Vi tror att det finns tre anledningar:
Tillväxten inom DevOps: Prestandatestning kan vara en integrerad del av DevOps, men alla i teamet kanske inte förstår prestandatestning. ISTQB Performance Testing-certifiering sätter en standard som får alla på samma våglängd, och det är bra för DevOps-team.
 
Mer hemarbete och internetaktiviteter: Med så många människor som arbetar och shoppar hemifrån är prestandamiljön för programvara mer utmanande än någonsin. Prestandatestning kan ha förbisetts tidigare, men behovet av någon med beprövad kunskap om prestandatestning är nu avgörande för praktiskt taget alla organisationer.
 
Nya karriärvägar: Testning har alltid varit en bra karriär, men med den tekniska utvecklingen upptäcker allt fler att prestandatestning är ett utmärkt sätt att bli uppmärksammad och att avancera inom sitt företag. (Dessutom är också prestandatestning ganska kul!)
Om du inte har kunskap om prestandatestning kan dina karriärmöjligheter begränsas. Du går också miste om en rolig ny färdighet. Kom igång med SSTBs ISTQB Performance Testing-certifiering idag!
 
Du kan lära dig mer om prestandatestning t.ex.:
ISTQB Syllabus
Översikt över SSTB ISTQB-examinering
Övningstenta och Sample exam
Bok för självstudier